Met 'The Beast' door Zuid-Amerika

Het overzicht van de fotos, GPS logs en de verslagen

De route

De Garmin Montana 600 GPS is overgestapt van de motorfiets naar 'The Beast' (een democratisch gekozen, op haar 'presidentiële' gewicht geïnspireerde bijnaam voor een Toyota LandCruiser 100). De Montana is dé GPS voor alle navigatie vraagstukken: met één druk op het aanraakscherm schakelt ze om naar gebruik op zee, of naar wandelingen in de stad of in het bos. Gewoonlijk reist de Montana mee op het dashboard, waar ze bijhoudt waar we waren:

Zoals op de andere pagina's op deze website, leidt het klikken op het vierkantje rechts de blauwe band bovenaan de kaart tot het openen van een nieuw venster, waarop je eenvoudiger kunt inzoomen.

Verslagen

Isabelle Ook deze reis zijn er verslagen gemaakt, vooral door Isabelle. Haar verslagen worden (uiteindelijk) hier overgenomen, maar de meest actuele versie staat op de blog van Isabelle.


Actueler

Vlak voordat we vertrokken hoorden we over iOverlander. Ik heb niet zoveel op met producten of diensten die met een (overbodige) 'i' beginnen en ik heb een afkeer van sociale netwerken. Maar: dit is een (sociaal) netwerk van lieden die over land reizen (vrachtwagens, campers, auto's, motoren en fietsers) - precies onze doelgroep. Ze wisselen er slaap locaties, ervaringen met garages en (corrupte) overheden uit, ze waarschuwen voor overvallers, etc. We maken er grif gebruik van en proberen bij te dragen waar dat kan. Het komt erop neer, dat wij voor vrijwel elke (kampeer)plaats een reactie plaatsen. Op deze wijze onstaat een 'logboek' waarmee je onze locaties bijna real-time kunt volgen.

Fotos

Fotografisch zijn we ook actief. Samen hebben we een imposante hoeveelheid fotocamera's (al dan niet met video mogelijkheden), één videocamera, een paar GSMs en ander registratie speelgoed bij ons. Het deel(tje) dat het aanzien waard is verzamelen we in een slideshow (in een nieuw venster).

Slideshow