Een retourtje Aqaba, Jordanië - Marcel en Adriaan op twee motorfietsen naar de Rode Zee.

Retourtje Aqaba

De route

De oude, vertrouwde Garmin GPS III is ook meegeweest. Dit is wat hij heeft verzameld:

Een nieuw venster, te openen door het vakje rechts bovenin het blauwe bandje bovenaan de kaart aan te klikken, geeft meer ruimte (als je scherm groot genoeg is) om de details van de route 'na te lopen'. Overigens, ieder motor-logotje op de kaart geeft het begin en einde van een dagetappe aan.

Verslagen van Marcel

Marcel Wunderink Marcel praat veel vlotter dan hij schrijft. Pas in Jordanië kwamen we op een idee: de MP3-USB stick van Marcel had een microfoontje en (dus) een opname mogelijkheid. Met behulp van wat computer kunst-en-vliegwerk hebben we de mondelinge verslagen van Marcel zó klein gemaakt dat ze per e-mail konden worden verstuurd.

Petra, Jordanië Twee jaar na deze reis heb ik eens uitgezocht hoe een podcast werkt. Als je met de rechter muisknop (met je middelvinger, dus) hier of op dit logo RSS klikt, dan kun je de link (URL, address, of hoe jouw browser dat noemt) kopieëren. Vervolgens kun je in iTunes via "Geavanceerd->Abonneer op Podcast" de URL plakken. Maar je kunt ook de URL:

http://www.choam.com/2006_be-jo/nl/marcel.xml

zelf overtypen. Na synchronisatie kun je de vijf verslagen overal beluisteren op je iPod.

Verslagen van Adriaan

Ik ben gewoon op de normale manier aan de slag gegaan. Al vind ik (achteraf) dat mijn politieke engagement hier en daar wat te veel doorklinkt.

Fotos

Er is voor deze reis nog geen slideshow beschikbaar.