Alaska - Vuurland Panama

Na de crash in de Jordaanse woestijn onderweg naar Aqaba waren er wat reparaties noodzakelijk geworden. Het toeval wilde dat ik een verongelukte R1100 GS in onderdelen in de kast had staan. Het lag voor de hand om niet alleen het achterframe, maar ook het motorblok te lenen.

In de winter van 2008/2009 heb ik van alles uit elkaar gehaald, schoongemaakt, gereviseerd of vervangen. Mijn brommer met (toen) 210.000 km op de teller voelt zich er een stuk beter bij: het donor-hart dat 7 maal minder afstand had afgelegd, de nieuwe wiellagers en de vernieuwde Öhlins veerelementen zullen deze oude dame nog een hele tijd in leven houden.

Op 14 juni 2009 ben ik vertrokken naar Miami, waar mijn motor één dag eerder (eindelijk!) was aangekomen. De amerikaanse overheid had nog wat extra vertraging voor me in petto, maar op 18 juni kon ik dan eindelijk op pad.

Helaas eindigde (ook) deze reis anders dan ik me voorgenomen had, namelijk met een heupfractuur in Costa Rica, nét voor de Panamese grens (in maart 2010). In april van 2011 was ik eindelijk in de gelegenheid mijn motor op te halen en ben ik even teruggeweest.


E-mail verslagen

Ook deze reis zijn er weer verslagen geschreven:

Fotos

De fotos (op deze pagina nog in het klein) kun je ook bekijken in een slideshow (in een nieuw venster).


GPS

De GPS heeft iedere kilometer die ik heb afgelegd bijgehouden. Terwijl ik nog onderweg was heb ik telkens de 'oogst' van een paar dagen bij de GPS logs gevoegd.home