Retourtje Aqaba

Mijn reisvirus speelt óók op in de jaren waarin geen héle lange reizen (kunnen) worden ondernomen. Het onrustige gevoel in mij kan iets worden verlicht door een kortere reisjes, bijvoorbeeld met vrienden. Marcel en ik hebben een aantal jaren achtereen in de herfst zo'n reis gemaakt, de eerste keren zonder dat er een verhaal over is geschreven. Zo bereisden wij in 2004 de Grote Alpen route en in 2005 Portugal, en daardoor wisten we dat we ook wel wat 'meer' aankonden.

Op 28 augustus 2006 zijn we in zuidelijke richting vertrokken, om uit te komen in Aqaba, Jordanië (wel een paar weken later). We hebben er beiden een verslag van gemaakt, ieder op zijn eigen manier.


Verslagen van Marcel

Marcel praat veel vlotter dan hij schrijft. Pas in Jordanië kwamen we op een idee: de MP3-USB stick van Marcel had een microfoontje en (dus) een opname mogelijkheid. Met behulp van wat computer kunst-en-vliegwerk hebben we de mondelinge verslagen van Marcel zó klein gemaakt dat ze per e-mail konden worden verstuurd.

Marcel


Twee jaar later heb ik eens uitgezocht hoe een podcast werkt. Als je met de rechter muisknop (met je middelvinger, dus) hier RSS logo klikt, dan kun je de link (URL, address, of hoe jouw browser dat noemt) kopieëren. Vervolgens kun je in iTunes via "Geavanceerd->Abonneer op Podcast" de URL plakken. Maar je kunt ook de URL: "http://www.choam.com/2006_be-jo/dutch/marcel.xml" zelf overtypen. Na synchronisatie kun je de vijf verslagen overal beluisteren op je iPod.

Verslagen van Adriaan

Petra, Jordanië Ik ben gewoon op de normale manier aan de slag gegaan. Al vind ik (achteraf) dat mijn politieke engagement hier en daar wat te veel doorklinkt.

home